Zarolane palčke s črnimi koščki

Slane palčke iz listnatega testa
Včasih je fino imeti doma paket listnatega testa…pride prav, ko se pojavijo nenapovedani obiski. Pri naši hiši vedno radi kaj dobrega postrežemo in hrustljave slane palčke so velik hit. Niso gluten free, niso veganske, niso za shujšat, so pa…odlične! Prav tako fina ideja za prigrizek ob filmskih večerih. Zasvojljivo!

Sestavine

  • paket listnatega testa
  • poljubna količina črnega česna (narezanega na koščke)
  • 1 jajce
  • nariban parmezan (po želji)

Priprava po korakih

1. korak

Testo razvaljamo in na polovico razporedimo koščke črnega česna. Po želji potresemo tudi nariban parmezan ali kakšen drug sir po lastni izbiri.

2. korak

Prepognemo čez še drugo polovico testa in ponovno razvaljamo. Na ta način potisnemo nadev v testo in tako preprečimo, da bi se med pečenjem zažgal. Končna debelina testa naj bo cca. 1,5 mm.

3. korak

Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem.

4. korak

Testo razrežemo na 20 cm dolge in približno 2 cm široke trakove. Najbolje je uporabiti kar vrtljiv nož za pizzo.

5. korak

Trakove testa oblikujemo v spiralo in položimo v pekač z namaščenim papirjem za peko.

6. korak

Pečemo 12 min oz. dokler testo ne doseže zlatorjave barve.