Zarolane palčke s črnimi koščki
Sestavine
- paket listnatega testa
- poljubna količina črnega česna (narezanega na koščke)
- 1 jajce
- nariban parmezan (po želji)


Priprava po korakih
1. korak
Testo razvaljamo in na polovico razporedimo koščke črnega česna. Po želji potresemo tudi nariban parmezan ali kakšen drug sir po lastni izbiri.
2. korak
Prepognemo čez še drugo polovico testa in ponovno razvaljamo. Na ta način potisnemo nadev v testo in tako preprečimo, da bi se med pečenjem zažgal. Končna debelina testa naj bo cca. 1,5 mm.
3. korak
Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem.
4. korak
Testo razrežemo na 20 cm dolge in približno 2 cm široke trakove. Najbolje je uporabiti kar vrtljiv nož za pizzo.
5. korak
Trakove testa oblikujemo v spiralo in položimo v pekač z namaščenim papirjem za peko.
6. korak
Pečemo 12 min oz. dokler testo ne doseže zlatorjave barve.