TO SVA MI2

Maja in Andrej. Jezikoslovka, popotnica, gurmanka. Fotograf, spletni oblikovalec, DJ. Različna področja, združena v eni kulinarično-podjetniški viziji. Vodita naju ideja o svobodi in veselje do ustvarjanja. Ustvarjanja doživetij. In črni česen je doživetje.

O nas

 

Prvo poglavje…in potem naprej!

Andrej se je nekega dne dokončno naveličal kitajskega česna v trgovinah in sklenil, da ga bo pridelal kar sam. Naloge se je lotil znanstveno – prebral je kup knjig o česnu in permakulturi, se udeležil spletnih tečajev, šel preučevat obstoječe rešitve na Portugalsko, nazadnje pa kupil traktor, najel tri njive in začel garati. Nekaj let kasneje sva na otočku južno od Brightona, v okviru odprave proučevanja česna, odkrila črni česen. In kmalu je nastal Č. Čist hud česn. 

 

Najina strast do hrane in eksperimentiranja z okusi je tako dobila svoj cilj – ponesti črni česen v priznane restavracije in… recimo v vsako triindvajseto domačo kuhinjo. Se sliši ambiciozno? Mogoče. To sva midva.