Bela čokolada, črni česen & čips sladkega krompirja z rožmarinom
Sestavine
- 200g bele čokolade
- 250ml sladke smetane
- 1 jajčni beljak
- 5 strokov črnega česna


Priprava po korakih
1. korak
Črni česen z nožem zmečkamo v pasto.
2. korak
Pripravimo vodno kopel za čokolado. V večjo posodo natočimo malo vode, nato pa vanjo položimo posodo za mešanje – katerokoli toplotno odporno posodo, ki se tesno prilega spodnji, da zadržimo čim več pare spodaj. Pomembno je, da se dno vrhnje posode ne dotika vode v spodnji posodi! Pristavimo na zmerni ogenj.
3. korak
V zgornjo posodo vlijemo 50 ml sladke smetane.
4. korak
Ko se smetana bliža vrelišču, dodamo nasekljano belo čokolado ali čokoladne kapljice in zmanjšamo ogenj. Občasno premešamo, dokler se povsem ne raztopi in poveže s smetano.
5. korak
Odstavimo z ognja in pustimo da se ohladi na sobno temperaturo.
6. korak
V ločeni posodi stepemo 200ml sladke smetane, 1 jajčni beljak in pasto črnega česna.
7. korak
Manjšo količino stepene mešanice dodamo stopljeni beli čokoladi in nežno vmešamo. Na ta način bomo lažje vmešali preostanek smetane s čokolado.
8. korak
Vse skupaj nato počasi vmešamo v mešanico stepene smetane, beljaka in črnega česna.
9. korak
Po želji prelijemo v servirne kozarčke ali pa pustimo v posodi v hladilniku in kasneje, ko se strdi, oblikujemo žličnike.