Malo drugačne testenine

Huda pašta
Ideja za jesensko pašto, ki navduši tako z okusom, kot tudi z izgledom. Na sliki so surove testenine, izdatno pomokane, zato prava barva testenin ne pride do izraza, lahko pa verjamete na besedo, da so kuhane precej temne. In dejansko se okusi črni česen v testu. Gre za običajen recept, po katerem na 100g moke pride 1 jajce, ker pa smo dodali črni česen, ki prav tako vsebuje nekaj vlage, le-ta nadomesti 1 jajce.

Sestavine

  • 300g moke
  • 35g črnega česna
  • 2 jajci
  • ščepec soli

Priprava po korakih

1. korak

Moko presejemo skozi fino sito.

2. korak

Vse sestavine zmešamo v multipraktiku z rezilom S. 

3. korak

Testo oblikujemo v hlebček in ga zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Pustimo počivati vsaj pol ure.

4. korak

Testo razdelimo na več manjših delov, nato pa ga s strojčkom za testenine razvaljamo in razrežemo na želeno širino. 

5. korak

Rezance rahlo pomokamo in razporedimo na kuhinjsko krpo, da se ne sprimejo.

6. korak

Skuhamo al dente in prelijemo s poljubno omako. Jaz sem dodala maslo s črnim česnom, liste mlade špinače, rezine popečene buče in kostanj. Za piko na i pa še ščepec belega popra in sesekljane pražene mandlje.