Maslo s črnim česnom

Čisti "game changer"
Pod našo streho smo veliki ljubitelji masla, uživali bi ga v 1001 kombinaciji! Ne preseneča torej, da je eden prvih poskusov uporabe črnega česna ravno maslo. Tole je res preprost recept za nekaj drugačnega, kot smo vajeni sicer. Lahko ga jemo samostojno, recimo na brusketi, ali pa vse skupaj nadgradimo v slasten odprti sendvič, nadevan s popečenimi šitakami in/ali roastbeefom in rukolo. Rezina takega masla je tudi fin dodatek steaku, saj še dodatno poudari okus mesa, ali pa ga dodamo lepo zapečenim jakobovim pokrovačam. Njam!

Sestavine

  • 125g masla
  • 4 stroki črnega česna
  • groba morska sol
  • (2 čajni žlički sojine omake)

Priprava po korakih

1. korak

Maslo in črni česen zmešamo v blenderju, dokler ne dobimo homogene mase in maslo postane puhasto. 

2. korak

Po želji dodamo sojino omako, ki dodatno poudari okus črnega česna, lahko pa jo tudi izpustimo. V primeru da se odločimo za sojino omako, bo potrebne nekaj potrpežljivosti pri vmešavanju, saj se nekoliko težje poveže z maslom.

3. korak

V primeru da smo dodali sojino omako, preverimo slanost.

4. korak

Po potrebi ročno vmešamo grobo sol. 

5. korak

Maslo zavijemo v folijo in oblikujemo valj. 

6. korak

Pustimo v hladilniku, dokler se ne strdi in je primerno za rezanje.